2020-07-02 07:59:38• hírek • Agerpres

Iohannis: Az európai alapoknak fejlődésünk alappillérévé kell válniuk

Az európai uniós alapoknak fejlődésünk alappillérévé kell válniuk - jelentette ki szerdán Klaus Iohannis államfő, hozzátéve: egyetlen lehetőséget sem szabad elszalasztani e tekintetben.

'Az európai alapoknak fejlődésünk alappillérévé kell válniuk. Romániának egyetlen lehetőséget sem szabad kihagynia, hogy EU-s alapokból finanszírozzon fejlesztési projekteket, és nem folytathat rövidtávú, kispályás játékokat, esetleges választási megfontolásokból. Fontos, hogy a lehető legtöbbet hozzunk ki az európai finanszírozási mechanizmusokból, például a SURE-kezdeményezésből és az európai gazdaságélénkítési tervből. A SURE például egy nagyon hasznos eszköz, mert a munkahelyek megtartásának lehetőségével támogatja mind a munkavállalókat, mind a vállalatokat. Kötelességünk, hogy a következő uniós pénzügyi ciklusban kihasználjuk az európai alapok által kínált minden fejlesztési lehetőséget" - mondta Iohannis a kormány országos beruházási és gazdaságfellendítési tervének bemutatása alkalmából tartott rendezvényen.

Hangsúlyozta, az európai alapokkal támogathatók a kis- és középvállalkozások, a kutatás és az innováció, és a transzeurópai közlekedési hálózatokba történő beruházások azzal a céllal, hogy 'ösztönözzék a gazdasági fellendülést, és magas termelékenységű, minél jobban megfizetett munkahelyeket hozzanak létre az ország lakóinak, de azok számára is, akik külföldről térnek haza".

Az államfő felhívta a kormánytagok figyelmét, hogy kötelesek felgyorsítani az újraindítási tervben szereplő intézkedések és a beruházási programok végrehajtását.

'Bízom abban, hogy a románokkal együtt legyőzzük a jelenlegi nehézségeket, és lefektetjük egy normális Románia alapjait, amely egy jobb jövőt biztosít országunknak" - mondta Iohannis.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: